AFN 06 – Annelies Damen – Women of the World

AFN | TT06 - CATALOGUS A4 DEF.indd

De internationale collectie van alumna / fotografe Annelies Damen

‘Women of the World | Cultural Diversity’ weerspiegelt wat Annelies Damen artistiek weet te ensceneren en registreren; maar dat niet alleen. Het is voor deze professionele en geëngageerde observatrice haar bron van inspiratie. Vrouwen fascineren haar al jaren en ze worden vanuit verschillende thema’s in haar werk verbeeld. Imposant en authentiek zijn ze aanwezig, als ‘strong wmen’ of the world. De gefotografeerde vrouwen tonen hun individuele kracht en vallen buiten iedere categorie van mooi of lelijk, dik of dun, groot of klein, oud of jong.

In deze expositie ziet u ook werk van een andere orde, waarbij Annelies de vrouw poëtisch weet te vangen. Daarbij speelt de entourage die moeder natuur haar biedt een substantiële rol. Vooral op Ibiza weet ze uitdagende plekjes te vinden. De keuzes die ze per thema en per foto maakt voor zwart/wit of kleur, mat of glanzend afgedrukt en de uitsneden die ze kiest maken duidelijk haar voorkeur zichtbaar voor ‘less is more’.

Bezoekersinfo: klik hier

Alle kunstwerken staan royaal afgebeeld in de catalogus (64 full colour pagina’s), die verkrijgbaar is bij de receptie voor € 10,00. Met de opbrengst steunt u de initiatieven van Art Fund Nyenrode.

07-myafrica-suriafrica1-anneliesdamen 03-myafrica-samburu1-anneliesdamen
09-pilgrimage-threesome-anneliesdamen 14-spiritofmaui-bambooforest1-anneliesdamen