Bestuur en organisatie

Stichting Art Fund Nyenrode
KvK: 63206250  |  ANBI/Fiscaal nummer: 855136947  |  Jaarrekening 2017

Het bestuur wordt sinds de oprichting in 2015 gevormd door alumni.

Bestuur
Leo van Os, voorzitter
Pol Schevernels, secretaris
Erik Huis, penningmeester
Larissa Buwalda
Roy Voogd

Raad van Advies
Henk de Heus
Juliette Jonker

Alle bestuursleden en leden van de Raad van Advies werken onbezoldigd.


LW | Leo vO Plus-25_2****Leo van Os (19580077)
Levenslange, maar bescheiden verzamelaar van kunst – van 16e-eeuwse Boeddha koppen via werk van Hollandse luministen en constructivisten tot hedendaagse abstracte kunstenaars. Geboren in 1940, als kind van een kunstschilder en een jurist, werd het initiëren, beoordelen en vermarkten van toegepaste kunst in marketing communicatie zijn werkterrein. Voorzitter van Art Fund Nyenrode.

user-16097_0Pol Schevernels (19590082)
In zijn werkzame leven als communicatie architect heeft hij kunst altijd geprobeerd projectmatig of structureel in de werkzaamheden in te passen. Het begon al in d jaren ’60 met de eerste kunstexposities in (Schunck’s) warenhuizen met o.a. Dick bruna, Toon Hermans en Charles Eyck. Hij stond aan de wieg van de AMRO Bank kunstcollectie door in 1973 voor het eerste thema jaarverslag “kunst in de kantoren” te gebruiken. Hetzelfde gebeurde bij de Gasunie-kunstcollectie die haar oorsprong vond in de thema illustraties (verandering) via etsen van Ronald Tolman in het Sociaal Jaarverslag 1982. Hij verzamelt kunst die hem raakt. Dat is de enige lijn die erin zit.

Roy Voogd Webprofiel 2013Roy Voogd (19975428)
Met de combinatie van Conservatorium en Nyenrode Business University functioneert hij midden op de brug tussen kunst en bedrijfsleven in ondernemerschap en artistiek leiderschap. Hij heeft managementfuncties vervult bij meerdere internationale muziekorganisaties en leidde zijn eigen bureau Profound Groep voor marketing en communicatie als algemeen directeur en conceptontwikkelaar van 1994-2015. Na de verkoop van zijn bureau heeft hij zijn focus verlegd naar de kunstensector. Als dirigent is hij aan meerdere koren verbonden en is hij tevens artistiek leider van GO! Opera en directeur van Stichting Amateurkoor.

l-buwalda-fotoLarissa Buwalda (19990406)
Kunsthistorica MA gespecialiseerd in hedendaagse kunst. Na Nyenrode MBA studie, een korte periode in strategieadvies en het opzetten van een eigen handelsbedrijf, ging zij haar levenslange passie volgen met studeren van kunstgeschiedenis. Wat begon als een hobby met een poging haar kunstkennis enigszins te verdiepen, groeide uit tot een volledige studie en een carrière change richting de kunstwereld. Tegenwoordig actief als curator en adviseur verzamelen hedendaagse kunst. Veel op reis om de wereldwijde kunstontwikkelingen voor zover mogelijk, met steeds groeiend aantal belangrijke internationale kunstpodia, te volgen. Zelf ook een bescheiden verzamelaar.

Erik Huis (19770050)
erik-huis-websiteVanaf het moment van afstuderen op Nyenrode en het behalen van een MBA in de USA, in zijn werkzame leven altijd op reis geweest en voor langere periodes in het buitenland gewoond. Naast zelf schilderen, is Erik al reeds vroeg begonnen met verzamelen en op gezette tijden ook weer verkopen van collecties die hij had opgebouwd tijdens reizen en buitenlands verblijf, waaronder een grote verzameling post revolutionaire Russische kunst. Tevens heeft hij het initiatief ” All Global Movement” van kunstenaar Pieter Kortekaas enige tijd begeleid, wat o.a. geleid heeft tot het tot stand komen van het plaatsen van 5 grote bronzen beelden groepen op Nyenrode tijdens het 65-jarige lustrum. Op dit moment is Erik partner en aandeelhouder van Momentum Capital – een middelgrote investeringsmaatschappij die zich richt op investeringen op het raakvlak van urbanisatie en duurzaamheid.