Bestuur en organisatie

Stichting Art Fund Nyenrode
KvK: 63206250  |  ANBI/Fiscaal nummer: 855136947  |  Jaarrekening 2017

Het bestuur wordt sinds de oprichting in 2015 gevormd door alumni.

Bestuur
Leo van Os, voorzitter
Pol Schevernels, secretaris
Erik Huis, penningmeester
Larissa Buwalda
Ton Broeckx

Raad van Advies
Henk de Heus
Juliette Jonker

Alle bestuursleden en leden van de Raad van Advies werken onbezoldigd.


LW | Leo vO Plus-25_2****Leo van Os (19580077)
Levenslange, maar bescheiden verzamelaar van kunst – van 16e-eeuwse Boeddha koppen via werk van Hollandse luministen en constructivisten tot hedendaagse abstracte kunstenaars. Geboren in 1940, als kind van een kunstschilder en een jurist, werd het initiëren, beoordelen en vermarkten van toegepaste kunst in marketing communicatie zijn werkterrein. Voorzitter van Art Fund Nyenrode.

user-16097_0Pol Schevernels (19590082)
In zijn werkzame leven als communicatie architect heeft hij kunst altijd geprobeerd projectmatig of structureel in de werkzaamheden in te passen. Het begon al in d jaren ’60 met de eerste kunstexposities in (Schunck’s) warenhuizen met o.a. Dick bruna, Toon Hermans en Charles Eyck. Hij stond aan de wieg van de AMRO Bank kunstcollectie door in 1973 voor het eerste thema jaarverslag “kunst in de kantoren” te gebruiken. Hetzelfde gebeurde bij de Gasunie-kunstcollectie die haar oorsprong vond in de thema illustraties (verandering) via etsen van Ronald Tolman in het Sociaal Jaarverslag 1982. Hij verzamelt kunst die hem raakt. Dat is de enige lijn die erin zit.

erik-huis-websiteErik Huis (19770050)
Vanaf het moment van afstuderen op Nyenrode en het behalen van een MBA in de USA, in zijn werkzame leven altijd op reis geweest en voor langere periodes in het buitenland gewoond. Naast zelf schilderen, is Erik al reeds vroeg begonnen met verzamelen en op gezette tijden ook weer verkopen van collecties die hij had opgebouwd tijdens reizen en buitenlands verblijf, waaronder een grote verzameling post revolutionaire Russische kunst. Tevens heeft hij het initiatief ” All Global Movement” van kunstenaar Pieter Kortekaas enige tijd begeleid, wat o.a. geleid heeft tot het tot stand komen van het plaatsen van 5 grote bronzen beelden groepen op Nyenrode tijdens het 65-jarige lustrum. Op dit moment is Erik partner en aandeelhouder van Momentum Capital – een middelgrote investeringsmaatschappij die zich richt op investeringen op het raakvlak van urbanisatie en duurzaamheid.

l-buwalda-fotoLarissa Buwalda (19990406)
Kunsthistorica MA gespecialiseerd in hedendaagse kunst. Na Nyenrode MBA studie, een korte periode in strategieadvies en het opzetten van een eigen handelsbedrijf, ging zij haar levenslange passie volgen met studeren van kunstgeschiedenis. Wat begon als een hobby met een poging haar kunstkennis enigszins te verdiepen, groeide uit tot een volledige studie en een carrière change richting de kunstwereld. Tegenwoordig actief als curator en adviseur verzamelen hedendaagse kunst. Veel op reis om de wereldwijde kunstontwikkelingen voor zover mogelijk, met steeds groeiend aantal belangrijke internationale kunstpodia, te volgen. Zelf ook een bescheiden verzamelaar.

Ton Broeckx (19680010)
Beeld heeft altijd zijn fascinatie gehad. Jarenlang als hobbyfotograaf met grote camera’s rondgesjouwd en nu naast zijn kleine snap-shot cameraatje en IPhone kan hij het vastleggen van boeiende momenten niet nalaten. Dit liet zich ook herkennen in zijn werkzame periode als marketing manager bij de internationale haircosmetica concerns Schwarzkopf, Wella en Keune. De noodzakelijkheid van eigen model-beeldmateriaal voor campagne/publiciteit communicatie leidden weer naar photo-shoots in véél studio’s en locatie werk. Door het schilderwerk van zijn echtgenote, ging hij zich steeds meer interesseren voor schilderkunst. Kwam in besturen terecht van stichtingen voor kunstbeleving en zo ook in het bestuur van Art Fund Nyenrode.

Mathijs Schlepers
Als zoon van een schilder is Mathijs al vroeg bewonderaar geworden van kunst. De Art Fund Nyenrode combineert deze passie met de verbinding die hij voelt met het landgoed. In 2017 studeerde hij af van het Master of Science programma, waarin hij door de Class of 1958 werd gesteund. Mathijs heeft in zijn werk als consultant nog maar weinig met kunst te maken, behalve de kunst van het weglaten.