NB:  Door omstandigheden zijn bijeenkomsten in het kasteel voorlopig niet mogelijk. Bijeenkomsten van Friends of Art Fund Nyenrode worden elders op het landgoed of op andere plekken in het land georganiseerd. 

Friends of Art Fund Nyenrode

Learn. Earn. Return.

Vergroot uw beleving als kunstliefhebber van
art fund nyenrode

Financiële draagkracht blijft gewenst voor de gevarieerde en arbeidsintensieve werkzaamheden van Art Fund Nyenrode.

Als dank bieden wij onze kunstintimi exclusieve ervaringen in de rijke historie en erfgoedkunst van Nijenrode.

Zo kunnen – zodra we het coronavirus onder bedwang hebben – de Friends of Art Fund Nyenrode jaarlijks – met partner – deelnemen aan minimaal een Goudstikker-lezing en een Bijzonder Bezoek aan een uniek kunstgebeuren.

 

De voordelen op een rij

Steun

Steun onze missie om kunst een prominente plaats te geven op het landgoed én gedachtegoed van Nijenrode

ervaar

Neem deel aan de Goudstikker lezing, waarin interessante sprekers u een nieuw perspectief op kunst bieden.

bezoek

Sluit aan bij ons jaarlijkse bezoek aan een kunstactiviteit die normaliter niet publiek-toegankelijk is.

preview

Wordt uitgenodigd voor de previews van onze tentoonstellingen.

Goudstikker-lezing

Deze wordt tijdens een diner op landgoed Nijenrode aangeboden, waarbij men bij toetreding tot Friends of Art Fund Nyenrode een eigen tafel met 8 stoelen aangeboden krijgt. De daarop volgende vier jaar kan men met partner jaarlijks aan een Goudstikker-lezing deelnemen.

Ook is de mogelijkheid aanwezig om op het landgoed relaties en vrienden tijdens een diner kennis te laten maken van bijvoorbeeld de (kunst)historie van Nijenrode, die dankzij de verschillende Aartsvaders meer dan vier eeuwen oud is. Daarbij kan soms een bezoek aan de (normaal niet toegankelijke) stijlkamers worden ingepland.

Voorgaande Goudstikker lezingen

  1. Taco Dibbits, Algemeen Directeur Rijksmuseum
  2. Patrick van Maris van Dijk, sinds 2015 CEO TEFAF Worldwide en TEFAF’s business partner Jeroen Meijer, Senior Partner Control Risks en Managing Director Benelux.
  3. Serie-ondernemer Julian Radcliffe (o.a. oprichter in 1990 van ‘The Art Loss Register’) en Amelie Ebbinghaus, directeur van ALR restitutie.
  4. Geert Jan Jansen, kunstschilder en meestervervalser

Bijzonder bezoek

Door toetreding tot Friends of Art Fund Nyenrode kan men jaarlijks met partner ook deelnemen aan een ‘Bijzonder Bezoek’ naar een kunstactiviteit die normaliter niet zo maar publiek-toegankelijk is. Het kan voorkomen dat de gastheer/vrouw vanwege logistieke omstandigheden het aantal gasten moet beperken. Dan is echter in dat jaar een alternatieve optie aanwezig. In enkele gevallen is er zelfs de mogelijkheid tot het laten participeren van vrienden, relaties etc.

Voorgaande Bijzondere Bezoeken

  1. Bezoek restauratie-ateliers Rijksmuseum 
  2. Bezoek hoofdkantoor van De Heus Veevoeders in Ede; de gewoonlijk niet toegankelijke kunstcollectie in het Hoofdkantoor van het wereldwijd opererende bedrijf.

Aansluiten bij
Friends of Art Fund Nyenrode

Als deelnemer betaalt u eenmalig € 2500 (of gedurende 5 jaar minimaal €500); u kunt dat bedrag volledig aftrekken bij de aangifte van uw inkomstenbelasting, want Art Fund Nyenrode heeft een culturele ANBI status.

ANBI logo AFN

U kunt zich per e-mail aanmelden bij onze secretaris