cover_3d
Nieuwe wegen / Challenges toont werk uit de majestueuze collectie van alumnus Henk de Heus en echtgenote Victoria de Heus – Zomer. Sinds begin negentiger jaren zoeken zij hun uitdagingen in ontdekkingen bij aanvankelijk hedendaagse Nederlandse en inmiddels ook vooral Chinese en Duitse kunstenaars. Eerder exposeerden zij in Singer Laren, Belvédère Heerenveen en Boymans van Beuningen Rotterdam.

Henk: „In de negentiger jaren startte ik samen met mijn vrouw Victoria met kunst verzamelen. Aanvankelijk bedoeld als decoratie voor de hal in een nieuw huis waar we gingen wonen. Maar we waren bepaald geen deskundigen. Deborah Wolf, die beheerder was van de kunstcollectie van ABN AMRO Bank, stimuleerde ons op een andere manier naar kunst te kijken. Niet moeilijk voor ons, want we zijn ondernemers en houden van uitdagingen en begaan heel erg graag nieuwe wegen. We begonnen met een voorliefde voor Nederlandse kunstenaars, maar inmiddels hebben wij ook veel internationaal werk, met een accent op Duitse en vooral Chinese kunst.”

Te zien van 8 december 2015 tot en met 27 maart 2016. Zie ook Bezoekersinfo.

De catalogus van de tentoonstelling ‘Nieuwe wegen/Challenges’ is gemaakt is verkrijgbaar bij de informatiebalie bij de ingang van het Dr. Albert Heijn gebouw.
Normale verkoopprijs: EUR 29,95 (via de normale-  en specifieke kunstboekenwinkels)
Gesponsorde ledenprijs voor Nyenrode community: minimaal EUR 10, meer mag.
De opbrengst komt ten goede aan de activiteiten van Art Fund Nyenrode.