Stichting Art Fund Nyenrode
KvK: 63206250  |  ANBI/Fiscaal nummer: 855136947 |  Jaarrekening 2018  |  Jaarrekening 2017

Het bestuur wordt sinds de oprichting in 2015 gevormd door alumni.

Bestuur
Leo van Os, voorzitter
Tom Roos, secretaris
Erik Huis, penningmeester
Ton Broeckx
Larissa Buwalda
Berit van Dobbenburgh-Meyboom
Mathijs Schlepers

Raad van Advies
Henk de Heus, voorzitter, privé verzamelaar
Juliette Jonker-Duynstee, kunsthistorica
Pol Schevernels, secretaris, initiator AFN

 

Alle bestuursleden en leden van de Raad van Advies werken onbezoldigd.


Leo van Os (19580077)
Levenslange, maar bescheiden verzamelaar van kunst – van 16e-eeuwse Boeddha koppen via werk van Hollandse luministen en constructivisten tot hedendaagse abstracte kunstenaars. Kind van een kunstschilder en een jurist; had het initiëren, beoordelen en vermarkten van toegepaste kunst in marketing communicatie als zijn werkterrein.

Tom RoosTom Roos (1968079)
De belangstelling voor kunst begon voor Tom Roos na zijn opleiding op Nyenrode en Michigan State University. Kunst als maatje in het leven naast een carrière in de financiële wereld. En dat is eigenlijk nog steeds zo. Wat hem met name aanspreekt is toegankelijke kunst, die verrast, raakt en intrigeert. Dat kan zich uiten in verschillende vormen: beeldende kunst (schilderijen en plastieken), architectuur, muziek en theater. Diverse lidmaatschappen van culturele en kunstzinnige verenigingen zorgen hierbij voor een voortdurende stimulans.
Met het bestuurslidmaatschap van het Art Fund Nyenrode kan hij de  (antieke) kunst van zijn alma mater alsook die van alumni promoten en meehelpen deze voor het nageslacht te behouden. 

erik-huis-websiteErik Huis (19770050)
Vanaf het moment van afstuderen op Nyenrode en het behalen van een MBA in de USA, in zijn werkzame leven altijd op reis geweest en voor langere periodes in het buitenland gewoond. Naast zelf schilderen, is Erik al reeds vroeg begonnen met verzamelen en op gezette tijden ook weer verkopen van collecties die hij had opgebouwd tijdens reizen en buitenlands verblijf, waaronder een grote verzameling post revolutionaire Russische kunst. Tevens heeft hij het initiatief ” All Global Movement” van kunstenaar Pieter Kortekaas enige tijd begeleid, wat o.a. geleid heeft tot het tot stand komen van het plaatsen van 5 grote bronzen beelden groepen op Nyenrode tijdens het 65-jarige lustrum. Op dit moment is Erik partner en aandeelhouder van Momentum Capital – een middelgrote investeringsmaatschappij die zich richt op investeringen op het raakvlak van urbanisatie en duurzaamheid.

Ton Broeckx (19680010)
Beeld heeft altijd zijn fascinatie gehad. Jarenlang als hobbyfotograaf met grote camera’s rondgesjouwd en nu naast zijn kleine snap-shot cameraatje en IPhone kan hij het vastleggen van boeiende momenten niet nalaten. Dit liet zich ook herkennen in zijn werkzame periode als marketing manager bij de internationale haircosmetica concerns Schwarzkopf, Wella en Keune. De noodzakelijkheid van eigen model-beeldmateriaal voor campagne/publiciteit communicatie leidden weer naar photo-shoots in véél studio’s en locatie werk. Door het schilderwerk van zijn echtgenote, ging hij zich steeds meer interesseren voor schilderkunst. Kwam in besturen terecht van stichtingen voor kunstbeleving en zo ook in het bestuur van Art Fund Nyenrode.

l-buwalda-fotoLarissa Buwalda (19990406)
Kunsthistorica MA gespecialiseerd in hedendaagse kunst. Na Nyenrode MBA studie, een korte periode in strategieadvies en het opzetten van een eigen handelsbedrijf, ging zij haar levenslange passie volgen met studeren van kunstgeschiedenis. Wat begon als een hobby met een poging haar kunstkennis enigszins te verdiepen, groeide uit tot een volledige studie en een carrière change richting de kunstwereld. Tegenwoordig actief als curator en adviseur verzamelen hedendaagse kunst. Veel op reis om de wereldwijde kunstontwikkelingen voor zover mogelijk, met steeds groeiend aantal belangrijke internationale kunstpodia, te volgen. Zelf ook een bescheiden verzamelaar.

Berit van Dobbenburgh-Meyboom
Gefascineerd door kunst, al sinds de middelbare school waar zij eindexamen deed in handvaardigheid en textiele werkvormen in combinatie met kunstgeschiedenis. Na de kunstacademie overwogen te hebben, koos ze voor een studie Nederlandse taal en letterkunde in Utrecht. In 2004 werd ze, gedreven door haar passie voor kunst, directeur van Kunst.nl/ Business Art Service. In deze functie kwam ze in aanraking met Art Fund Nyenrode waarvoor ze de logistieke ondersteuning leverden bij de inrichting van exposities op Nyenrode. In de zomer van 2018 is ze gestart met de Modulaire executive MBA aan Nyenrode en sinds november 2019 directeur van de Nederlandse BridgeBond. Nog steeds met een passie voor kunst en een bescheiden kunstverzameling thuis die voor een deel bestaat uit bronzen beelden.

Mathijs Schlepers
Als zoon van een schilder is Mathijs al vroeg bewonderaar geworden van kunst. De Art Fund Nyenrode combineert deze passie met de verbinding die hij voelt met het landgoed. In 2017 studeerde hij af van het Master of Science programma, waarin hij door de Class of 1958 werd gesteund. Mathijs heeft in zijn werk als consultant nog maar weinig met kunst te maken, behalve de kunst van het weglaten.