Een unieke start voor de eigen collectie werd verkregen bij de NCV Dies in februari 2016 dankzij een schenking van alumnus en kunstondernemer Bram Polak. Hij schonk een kwalitatief hoogwaardige reproductie op ware grootte (65 x 75 cm) van het iconische olieverfschilderij van Martin Monnickendam „Wienerwalzen op Nijenrode”, dat een door Jacques Goudstikker in 1937 georganiseerd groots feest op Nyenrode vereeuwigt. Het origineel bevindt zich in het Joods Historisch Museum in Amsterdam; de aankoop van het schilderij werd mogelijk gemaakt door de Bankgiro Loterij (waar alumni Boudewijn Poelman en Sigrid van Aken actief zijn).


Mer Glacée 2009Acryl / olieverf op doek – Diederik Stevens
Hij put zijn inspiratie uit de ons omringende “ongereptheden”. Hij werkt ruw figuratief, “schilderisch” van aard, met een eigen idioom en toon. Zijn kleuren brengt hij woest en pasteus aan.

 

 


Reflections 1 – 2014Annelies Damen
Zij is gefascineerd door “strong women” die ze vanuit verschillende thema’s verbeeldt. Imposant en authentiek. Hier op Ibiza ver weg van het lawaai en de zomerse chaos gefotografeerd.

 


‘After the rain’ | Rob Weddepohl – 100 x 80 Acryl/paneel (2004)

 

 


Les douleurscontemporaines | Moniek Toebosch – preegdruk op papier, 1995

 

 

 

 


‘Rosarium Nijenrode met Goudstikker prieel’
Adrian Rooymans – aquarel, 80 x 45 (2002)

 

 

 


‘Jacques Goudstikker’ | Adrian Rooymans – oil on canvas, 40 x 60 (2017)