top of page
Annelies Damen: Reflections 2014
Mer glacée, Diederik Stevens 2009
Rosarium Nijenrode met Goudstikker prieel - Adrian Rooymans 2002
Kunstwerken in bezit van Stichting Art Fund Nyenrode

Art Fund Nyenrode streeft naar het in bezit of langdurige bruikleen verkrijgen van kunstwerken. Alumni blijken bereid, vaak om sterk uiteenlopende redenen, kunstwerken aan Art Fund Nyenrode af te staan, die dan op de campus een plaats krijgen. Daardoor wordt een nieuwe dimensie toegevoegd aan de missie ‘kunst terug op Nyenrode’. De genereuze steun van Nyenrode alumni is daarbij onontbeerlijk.

Kasteel- en Landgoedcollectie

Nijenrode heeft een lange geschiedenis die terug gaat tot de 13e eeuw. Sindsdien is kunst sterk verweven met het kasteel en landgoed. Zo werden de illustere bewoners aangetrokken door kunst en velen van hen wilden geportretteerd worden. Hun liefde voor kunst is een rijke culturele erfenis geworden aan het landgoed. Nu nog steeds bezit Nijenrode een bijzondere collectie kunstschatten, die wij hier graag aan jullie presenteren. 

Beeldenpark en 13e-eeuws kasteel

Het beeldenpark, kasteel en landgoed vormen een betoverende setting voor liefhebbers van kunst- en cultuurhistorie op ons prachtige landgoed. De harmonie tussen het beeldenpark en het historische kasteel biedt een unieke ervaring, verrijkt met cultureel erfgoed. We nodigen enthousiaste bezoekers uit om te genieten van deze schatkamer, waar kunst en geschiedenis samenkomen. Ontdek de rijke erfenis van ons landgoed, een inspirerende plek die de verbeelding prikkelt en een diepgaande waardering voor ons cultureel erfgoed bevordert.

bottom of page