top of page

Nu tot 7 juli: Perfectie in Pop Art

Bijgewerkt op: 9 jun.

Art Fund Nyenrode organiseert, voor de 18e keer, een waardevolle kunsttentoonstelling, van 19.10.2023 t/m 07.07.2024, op de 1e verdieping van het AH-gebouw. Op de tentoonstelling zullen 32 iconische werken te zien zijn van ROY LICHTENSTEIN (1923-1997), de Amerikaanse popartiest.


Bijzonder kenmerk: zijn eigen creatieve handtekening: Lichtensteins kunst is zeer herkenbaar. In zijn kunstenaarschap heeft zich een handtekening ontwikkeld, bestaande uit het gebruik van rood, geel en blauw, en zwarte lijnen. Ben-Day-dots, dikke verfstreken en houtnerf- en arceerpatronen. In zijn werk gerelateerd aan strips is de hand van de kunstenaar in de tekstwolken ook zeer herkenbaar. Roy Lichtenstein behoort onmiskenbaar tot de grootste kunstenaars van de tweede helft van de 20e eeuw. De uitdrukking en schaal van zijn kunstwerken zijn indrukwekkend.


Met de aanschaf van onze luxe publicaties ondersteunt u het werk van Art Fund Nyenrode

Er is een exclusieve catalogus van 86 pagina's geproduceerd, verkrijgbaar bij het Servicepunt voor 15 euro, maar ook in onze online shop te bestellen die dan wordt toegezonden.


bottom of page