top of page

Alumnus Lex Harding ontvangt de Gouden Harp van de Stichting Buma Cultuur

Bijgewerkt op: 8 uur geleden

De fameuze DJ en media-ondernemer Lex Harding (NOIB 1964) heeft onlangs de Gouden Harp 2024 in ontvangst mogen nemen. Deze oeuvreprijs wordt jaarlijks gegeven aan mensen, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek. Sinds 1968 trad Lex (alias van Lodewijk den Hengst) op als DJ bij Radio Veronica en was later betrokken bij de oprichting van Sky Radio en Radio 538. Gedurende al deze activiteiten heeft hij ook volop ruimte gegeven aan de Nederlandse muziek.


Art Fund Nyenrode feliciteert Lex van harte met deze prijs. Maar dit is nog niet het hele verhaal. Via de popmuziek raakte Lex in de ban van Pop Art. Zo heeft hij nu een rijke verzameling kunst van onder andere Andy Warhol en Roy Lichtenstein. Wij hebben van beide kunstenaars uit zijn verzameling schitterende en unieke tentoonstellingen op Nyenrode kunnen samenstellen. 


Expositie

Er hangt t/m 7 juli zelfs nog de expositie Roy Lichtenstein Perfection in Pop Art op Nyenrode. Art Fund Nyenrode vindt het een eer om met Lex Harding zo fantastisch te kunnen samenwerken en gunt hem deze prijs van harte.

Comments


bottom of page